ערן אבוקסיס
טיפול בתנועה בראייה פסיכודינמית
עליי
ערן אבוקסיס, מטפל בתנועה בקליניקה בתל אביב. בוגר תואר ראשון במוזיקה ומחול ותואר שני בטיפול בתנועה והכשרות נוספות בטיפול קבוצתי, אינטגרציה של התנסויות פסיכדליות, פסיכותרפיה מבוססת מיינדפולנס וDBT. מאמין בשיח פסיכודינמי בשילוב התנסויות תנועתיות והנכחה של הגוף בטיפול. עוסק בנושאים סביב דימוי גוף, מיניות, התמודדות עם משברים, גיבוש זהות, קשיים חברתיים וחרדות. מנחה בקבוצת ״ערות״, טיפול קבוצתי סביב דימוי גוף ויחסים בין אישיים.
הגישה
כמטפל בתנועה אני קודם כל מדבר גוף, והתנועה קיימת מעצם נוכחות הגוף במפגש. לצד זה, אני מאמין בשחרור והפורקן שיש לתנועה במרחב להציע. אני מודע לציניות שעלולה לעלות סביב הכותרת ״טיפול בתנועה״, אבל מאמין בדרך הזו כאמצעי יעיל המחבר מחדש אדם לגופו ואדם לעולמו הרגשי. מבנה הפגישה מורכב ממדיטציה קצרה, התנסות תנועתית על פי צורך בעקבות מפגשים קודמים, ושיחה דינאמית בהתאם לתכנים ולנושאים שעולים כמו בכל טיפול.
מדיטציה
מדיטציה יכולה לעזור לנו לתרגל את האפשרות לראות את הדברים כפי שהם. תרגול מאפשר לנו לפתח את היכולת להרחיב ולשנות את התגובות שיש לנו לגירויים שונים, לאפשר לצלילים להיות צלילים, ולתחושות להיות תחושות. זו עבודה שדורשת תרגול ומרחב עבודה.
פרטני וקבוצתי
הקשר ההורי, הוא הבסיס שלנו לכל מערכת יחסים זוגית, רומנטית, עסקית וחברית. בין אם כשיחזור של היחסים שלמדנו, ובין עם כניסיון לעשות הפוך, אבל הכל קורה בהקשר של החיבור הראשוני הזה וככל הנראה אלה הדברים אשר יעלו בטיפול פרטני ויהיו הנושאים לעבודה. הקשר השני שלנו הוא משפחתי, והוא יהווה את הבסיס ליכולת שלנו ולמורכבות שעולות בניסיון שלנו להיות חלק מהחברה בין אם בלימודים ובין אם במסגרות חברתיות או מקצועיות.
טיפול בתנועה
תנועה אמצעי התקשורת הראשון והפרימיטיבי ביותר איתו אנו לומדות ולומדים לתקשר. זה איפה אנחנו יושבים ויושבות בכיתה, בישיבה בעבודה, ואפילו בארוחה המשפחתית. היא הרעד הזה כשאנחנו מתרגשות או לחוצים, או אפילו העוצמה של הקול כשאנחנו מדברים.
תנועה היא הדרך של בני האדם לחגוג, או להתאבל יחד.
בטיפול בתנועה אנחנו נעשה תרגילים פשוטים, ונדבר על התכנים שעולים מהתרגיל ולא על אופן הביצוע או הריקוד ונחפש את הקשר שלהם לחיים שלנו מחוץ למפגש.
אתיקה
תחום הטיפול בישראל לא מעוגן בחוק, דבר המאפשר לאנשים ללא הכשרה ופיקוח ראויים להציג עצמם כמטפלים.
כחלק מהמחוייבות האתית, אני חבר בארגון המטפלים באומנויות(חבר יה״ת 10118), ונמצא תחת הדרכה פסיכוטרפיסטית על בסיס קבוע.